Zoek executives om de juiste persoon te vinden

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe medewerker voor een bedrijf, kan dit behoorlijk lastig zijn. Vooral als je nog nooit eerder een zoek executive bent geweest, en geen idee hebt waar je moet beginnen. Maar geen zorgen, want in deze blogpost geef ik jou als zoek executive enkele handige tips om de juiste persoon te vinden.

1. Bepaal het profiel van de ideale kandidaat

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe medewerker, is het van belang om een duidelijk beeld te hebben van wie je zoekt. Welke vereisten moet de kandidaat hebben? Welke ervaringen zijn noodzakelijk? Bepaal het profiel van de ideale kandidaat en hou dit profiel in gedachten tijdens de zoektocht. Voor meer uitleg over het bepalen van de juiste nieuwe medewerker klik hier!

2. Gebruik diverse kanalen

Niet iedereen zoekt hetzelfde, dus om de juiste persoon te vinden is het belangrijk om diverse kanalen te gebruiken. Plaats een vacature online, vraag aan huidige medewerkers of zij nog mensen kennen, plaats een advertentie in de krant of maak gebruik van een werving- en selectiebureau. Hoe meer kanalen je gebruikt, hoe groter de kans is om de ideale kandidaat te vinden.

3. Bekijk de sociale media-accounts

Wanneer je een kandidaat hebt gevonden, is het een goed idee om ook even de sociale media-accounts van de persoon te bekijken. Zo krijg je een inzicht in de persoonlijkheid en interesses van de kandidaat. Daarnaast kan je ook controleren of de informatie op het CV overeenkomt met de informatie op de sociale media-accounts.

4. Voer een grondige screening uit

Voordat je een kandidaat uitnodigt voor een sollicitatiegesprek, is het belangrijk om een grondige screening uit te voeren. Check de referenties, voer een antecedentenonderzoek uit en laat de kandidaat eventueel een assessment maken. Zo weet je zeker dat je met een betrouwbare en geschikte kandidaat te maken hebt.

5. Neem de tijd

Als zoek executive is het belangrijk om de tijd te nemen voor het vinden van de juiste persoon. Rush niet door het proces heen omdat er haast geboden is. Neem de tijd voor het zoeken van de juiste persoon, zodat je uiteindelijk met de ideale kandidaat in zee gaat.

 

Als zoek executive is het vinden van de juiste persoon misschien niet altijd even makkelijk. Door het bepalen van het profiel van de ideale kandidaat, het gebruiken van diverse kanalen, het bekijken van de sociale media-accounts, het uitvoeren van een grondige screening en door de tijd te nemen, vergroot jij als zoek executive de kans op het vinden van de geschikte kandidaat. Succes met het vinden van de juiste persoon!


Bron: devroedtenthierry.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.