Het laten maken van een strakke WordPress website

Als je een bedrijf of organisatie hebt, dan is een website tegenwoordig onmisbaar. Het is je visitekaartje en het eerste wat mensen van je zien als ze online naar je zoeken. WordPress is een veelgebruikt platform voor het maken van websites. Het is gebruiksvriendelijk en biedt veel mogelijkheden. In deze blog ga ik je uitleggen hoe je een strakke WordPress website kunt laten maken.

Stap 1: Bepaal je doelgroep en doelstellingen

Voordat je begint met het maken van een website is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is en wat je doelstellingen zijn. Wat wil je bereiken met de website? Wie wil je bereiken? Als je dit helder hebt, kun je hier je website op aanpassen.

Stap 2: Kies een design

Een belangrijk onderdeel van je website is het design. Het design bepaalt de uitstraling van je website en is mede bepalend voor de beleving van de bezoeker. Er zijn verschillende manieren om een design te kiezen. Je kunt gebruik maken van een bestaand thema of een thema op maat laten maken. Als je gebruik maakt van een bestaand thema, kies dan voor een thema dat past bij jouw doelgroep en doelstellingen.

Stap 3: Kies de juiste plugins

WordPress biedt de mogelijkheid om plugins toe te voegen aan je website. Plugins voegen extra functionaliteit toe aan je website, zoals bijvoorbeeld een contactformulier, social media knoppen of een chat functie. Het is belangrijk om alleen de plugins te gebruiken die je ook daadwerkelijk nodig hebt. Te veel plugins kunnen je website vertragen en fouten veroorzaken.

Stap 4: Zorg voor goede content

De content op je website is minstens zo belangrijk als het design. Zorg voor goede en relevante content die past bij jouw doelgroep en doelstellingen. Schrijf bijvoorbeeld blogs, maak video’s of plaats afbeeldingen. Zorg er ook voor dat de content geoptimaliseerd is voor zoekmachines, dit helpt bij het beter vindbaar maken van je website.

Stap 5: Maak de website responsive

Tegenwoordig worden websites niet alleen meer bekeken op een desktop, maar ook op smartphones en tablets. Zorg er daarom voor dat je website responsive is. Dit betekent dat de website zich aanpast aan het schermformaat van het apparaat waarop de website wordt bekeken.

Stap 6: Test en optimaliseer

Als je website klaar is, is het belangrijk om deze goed te testen. Test de website op verschillende apparaten en browsers en kijk of alles goed werkt. Optimaliseer vervolgens de website waar nodig. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het optimaliseren van afbeeldingen, het verminderen van de laadtijd of het verbeteren van de navigatie.

Website laten maken? Kijk op web-en-design.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.