Belangrijke onderdelen van Excel voor beginners

Excel is een krachtig programma voor het maken en beheren van spreadsheets. Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van het bijhouden van uw budget tot het maken van complexe financiële modellen. In deze blogpost bespreken we een aantal belangrijke functies van Excel die elke beginner moet kennen. Door deze basisbeginselen te begrijpen, kunt u Excel optimaal gaan gebruiken!

Cellen maken en bewerken

De eerste belangrijke functie van Excel is de mogelijkheid om cellen te maken en te bewerken. Cellen zijn de basisbouwstenen van een spreadsheet en bevatten alle gegevens voor die bepaalde rij of kolom. U kunt gegevens in een cel invoeren door er eenvoudigweg op te klikken en de gewenste informatie in te typen. Om een cel te bewerken, dubbelklikt u erop en brengt u de wijzigingen aan.

Berekeningen

Een ander belangrijk kenmerk van Excel is de mogelijkheid om berekeningen uit te voeren. Dit gebeurt met behulp van formules, die in cellen worden ingevoerd om een resultaat te produceren op basis van de gegevens in andere cellen. U kunt bijvoorbeeld een formule gebruiken om de som te berekenen van alle getallen in een cellenbereik. Formules kunnen zo eenvoudig of complex zijn als u wilt, en zijn een krachtig hulpmiddel voor het analyseren van gegevens.

Formules

Excel heeft ook een aantal ingebouwde functies die u tijd en moeite kunnen besparen bij het werken met gegevens. De functie SUM telt bijvoorbeeld automatisch alle getallen in een cellenbereik bij elkaar op. Er zijn vele andere functies beschikbaar, zoals IF, COUNTIF en VLOOKUP, die kunnen worden gebruikt om complexere taken uit te voeren.

Grafieken en diagrammen

Een laatste belangrijke functie van Excel is de mogelijkheid om grafieken en diagrammen te maken. Dit kan handig zijn om gegevens te visualiseren of om resultaten op een visueel aantrekkelijker manier te presenteren. Om een grafiek of diagram te maken, selecteert u de gegevens die u wilt opnemen en vervolgens  klik op het tabblad Invoegen op het lint. Hier kunt u kiezen uit verschillende soorten grafieken om in uw spreadsheet in te voegen.

 

Tot zover onze lijst met belangrijke Excel-functies voor beginners! Met deze basiskennis bent u goed op weg om een Excel power user te worden. Door het volgen van een cursus excel kunt u uw kennis direct testen.

 

Bron: www.learnit.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.